Kinetoterapia – CAEN

CAEN reprezinta acronimul utilizat pentru a desemna clasificarea statistica nationala a activitatilor economice din România. Aceasta clasificare a fost proiectata pentru a permite gruparea pe criterii de omogenitate a datelor referitoare la “unitati statistice”, cum ar fi, de exemplu, o uzina sau un grup de uzine ce constituie o entitate economica, o întreprindere. Clasificarea asigura baza pentru pregatirea unei game largi de date statistice (productie, factori de productie, formarea de capital si tranzactiile financiare) ale acestor unitati.

CAEN= Clasificarea activitatilor din economia nationala.

 

 

Cod CAEN : 86 Activitati referitoare la sanatatea umana.

861 Activitati de asistenta spitaliceasca

8610 Activitati de asistenta spitaliceasca

862 Activitati de asistenta medicala ambulatorie si stomatologica
8621 Activitati de asistenta medicala generala
8622 Activitati de asistenta medicala specializata
8623 Activitati de asistenta stomatologica
869 Alte activitati referitoare la sanatatea umana

8690 Alte activitati referitoare la sanatatea umana (Kinetoterapie)

Aceasta categorie include:
– activitati spitalicesti, cum ar fi:
. servicii medicale, chirurgicale si tehnice, ca: diagnosticare, tratamente, interventii chirurgicale, analize, servicii de urgenta etc.;
. servicii de spitalizare, ca: Intretinere, mese etc.
Aceasta include activitati pe termen lung sau scurt, ale spitalelor generale sau specializate, a sanatoriilor, preventoriilor, azilelor-spital, spitalelor psihiatrice, centrelor de reabilitare, leprozeriilor si a altor institutii de sanatate, care ofera servicii de cazare, inclusiv spitalele militare si penitenciare.
Activitatile sunt orientate In special catre pacientii internati si sunt efectuate sub directa supraveghere a medicilor.
– consultatii si tratamente efectuate de personal medical specializat In medicina generala sau alte specialitati (inclusiv chirurgie). Activitatile pot fi efectuate In spitale, clinici, policlinici, dispensare, cabinete medicale, care asigura tratamente ambulatorii.
– activitatile medicilor consultanti privati, din spitale, precum si activitatile exercitate In clinici, ca cele atasate Intreprinderilor, scolilor, azilelor de batrani, sindicatelor si confederatiilor sindicale, dar si la domiciliul pacientilor.
Pacientii sunt, In general, internati ambulatoriu si pot fi Indrumati de catre medicul generalist catre medicul specialist.
– activitati de practica dentara, de natura generala sau specializata;
– activitati ortodontice.
Ele pot fi efectuate In policlinici si cabinete, incluzand clinici atasate Intreprinderilor, scolilor etc., precum si In sali de operatie.
Aceasta clasa poate include activitatea infirmierelor, moaselor, fizioterapeutilor (kinetoterapeutilor) sau a altora, din domeniul optometriei, hidroterapiei, masajului medical, praxiterapiei, logopedici, pedologiei, homeopatiei, presopuncturii, acupunctura, medicinei naturiste si tratamentelor prin bioenergie, reflexoterapie etc.
Acestea pot fi exercitate In policlinici, dispensare, cabinete medicale, ca cele atasate Intreprinderilor, scolilor, azilelor de batrani, sindicatelor si confederatiilor sindicale, In centre de sanatate (altele decat spitalele), precum si In cabinete particulare, si la domiciliul pacientului etc.
– activitatea personalului paramedical stomatologic, ca: specialisti In terapie dentara, infirmiere dentare din scoli si personal de igiena dentara;
– activitatea laboratoarelor medicale;
– activitatea bancilor de sange, de sperma, de organe pentru transplant etc.
– transportul pacientilor cu orice mijloc, inclusiv cu avionul.
Aceasta categorie exclude:
– activitati referitoare la sanatatea umana, pentru personalul militar, In campul de instructie.
– servicii de consultatii particulare pentru pacienti
– activitati de asistenta stomatologica fara cazare
– activitati de asistenta medicala pe ambulante
– activitati paramedicale ale moaselor, infirmierelor si fizioterapeutilor (kinetoterapeutilor).
– fabricarea de dinti artificiali si articole dentare, de catre tehnicienii dentari care nu le si monteaza.
– activitati referitoare la sanatatea umana, neefectuate In spitale sau de medici, ci de paramedici autorizati prin lege sa trateze pacienti.
– fabricarea de dinti artificiali si articole dentare de catre tehnicienii dentari
– activitati de testare In domeniul igienei alimentare