Gimnastica in apa – Hidrokinetoterapia

 

Esti în cautarea unei modalitati de mentinere în forma, dar care sa fie placuta si usoara în acelasi timp „Gînd la gînd cu bucurie! „Te vom initia în „tainele” aqua gym-ului! Îti vom arata cele mai uzuale exercitii de gimnastica ce pot fi executate în apa.

Exercitii „pe uscat”. Înainte de sedinta de gimnastica în apa, este foarte important sa faci cîteva exercitii de încalzire a grupelor musculare. Asadar, încalzirea consta în rotiri ale bratelor si trunchiului, flotari pentru brate, joc de glezne etc. Aqua gym-ul se face în apa pîna la adîncimea pieptului si se adreseaza tuturor categoriilor musculare.

Daca esti familiara cu aerobicul, îai putem spune ca aceleasi tipuri de exercitii de aerobic pot fi executate si în apa. În plus, desi la prima vedere pot parea mult mai simplu de executat, efortul depus este dublu, deoarece organismul întimpina rezistenta apei. Acest sport modeleaza frumos corpul deoarece, prin rezistenta apei, se produce un hidromasaj ce dizloca masa celulara adipoasa.

Exercitiul 1. Cu spatele la marginea piscinei, sprijinita cu bratele de perete, ridica (cît de sus poti) si coboara picioarele, ainînd vîrful picioarelor cît mai drept. Fa circa 20 repetari (trei serii) ai vei obtine un abdomen plat în scurt timp.

Exercitiul 2. tine-te cu mîinile de marginea bazinului si ghemuieste si întinde apoi picioarele în lateral alternativ, în stînga, apoi în dreapta. Pentru rezultate optime fa trei serii a cîte 20 repetari.

Exerciaiul 3. Cu picioarele sprijinite pe marginea bazinului, cu mîinile la ceafa, se fac ridicari ai coborîri de trunchi, circa 12, în trei serii. Poai cere ajutorul cuiva sa-ai aina gleznele în timp ce faci exerciaiul.

Exercitiul 4. tine-te cu ambele brate de barele piscinei si îndoaie alternativ piciorul stîng, apoi cel drept. Încordeaza abdomenul ai ai grija sa-ai mentii corpul drept, la suprafata apei (asemenea „plutei”).

Exercitiul 5. Pentru brate, încearca aceste miacari simple: rotiri, forfecari ale bratelor, „împingerea” apei cu podul palmei etc. Pentru rezultate excelente, încearca sa faci trei serii, a cît mai multe repetari.