Deep Oscillation

DEEP OSCILLATION® este o metodă de tratament fizioterapeutică unică şi revoluționară. Principiul de funcționare constă în generarea de oscilații eficiente din punct de vedere biologic în țesuturile supuse tratamentului prin folosirea forței de atracție electrostatice şi a frecării. Spre deosebire de alte tratamente fizioterapeutice, aceste oscilații plăcute acționează în profunzime asupra tuturor tipurilor de țesuturi (cutanat, conjunctiv, adipos subcutanat, mușchi, vase de sânge şi vase limfatice).

Efect anti-inflamator
Eficient în reabsorbția edemelor
Stimulează vindecarea rănilor
Antifibrotic
Îmbunătățește troficitatea tisulară
Reduce eritemul
Efect de detoxificare
Îmbunătăţeşte calitatea țesuturilor moi

În timpul tratamentului pacientul tine lejer între degete (fără să strângă) un electord in titan. Efectul terapeutic plăcut al DEEP OSCILLATION® este creat sub aplicatorul manual, care este deplasat cu mișcări circulare deasupra țesutului sau cu ajutorul unor mănuși realizându-se un masaj bland pe toată zona de tratat.
Graţie modului său de acțiune neinvaziv, netraumatic şi foarte eficient, DEEP OSCILLATION® se pretează foarte bine pentru tratarea următoarelor indicații:

  • Regenerare mai rapidă după interventii chirurgicale, leziuni traumatice, suprasolicitări sau afectiuni neurologice – dureri, edeme, inflamaţii, răni.
    Leziuni traumatice şi afectări neurologice.
  • Pentru leziuni şi afectări traumatice şi neurologice, DEEP OSCILLATION® are un efect puternic de reducere a edemelor, de îmbunătăţire a trofismului şi stimulează direct auto- mobilizarea în zonele dureroase calmate, şi astfel permite o reluare mai rapidă a formelor active de terapie şi a activităţilor de zi cu zi. În recuperarea de după un accident vascular cerebral, DEEP OSCILLATION® este utilizat pentru drenajul limfatic delicat şi eficient, în special la nivelul capului, precum şi pentru îmbunatățirea trofismului în zonele hemiplegice
  • Pentru leziunile traumatice şi vătămările cauzate de suprasolicitări, DEEP OSCILLATION® are un efect antiinflamator şi de reducere a edemelor, stimulează în mod direct automobilizarea în zonele dureroase care au fost calmate şi astfel permite o revenire mai rapidă la formele active de tratament şi antrenament.
  • Tratament pre şi post-operator
  • Cu DEEP OSCILLATION®, inflamaţiile şi edemele pot fi reduse considerabil, mai rapid decât prin terapiile convenţionale, în faza pre şi post-operatorie. Deoarece poate fi utilizat într-o fază foarte timpurie, procesele de vindecare sunt stimulate şi accelerate, inflamaţiile locale sunt inhibate şi durerea este redusă pentru o perioadă îndelungată.
  • Recuperare după antrenament şi restabilirea performanţelor
  • În tratamentul postantrenament, DEEP OSCILLATION® este recunoscut pentru efectele sale rapide de calmare a durerii şi relaxare musculară, şi pentru efectele directe asupra microtraumelor (dureri musculare). Reziduurile celulare sunt eliminate mult mai rapid prin tratament. Acesta duce la o alimentare cu nutrienţi mai eficientă a celulelor musculare, astfel accelerând refacerea performanţelor. Sunt reduse astfel duratele de regenerare în cadrul proceselor de antrenament sistematic.