Materii studiate in Kinetoterapie (curricula de invatamant)

Acest fragment este dedicat colegilor mei kinetoterapeuti care neaga aparteneta masajului si fizioterapiei la kinetoterapie.

Abilitati/tehnici ale kinetoterapiei si aplicarea lor în practica
Practica kinetoterapeutica si aplicarea tehnicilor profesionale se bazeaza pe cunoasterea si întelegerea acestora. absolventul de kinetoterapie poseda o gama vasta de tehnici esentiale, de baza, cuprinzând cunostinte specifice profesiei si cunostinte generice/generale. Cu toate ca urmatoarele sectiuni nu corespund exact cu cadrul profesiilor legate de sanatate, totusi ele articuleaza si contextualizeaza sectiunea B.
B1. Cunostinte si abilitati specifice profesiei
Detinatorul diplomei va fi capabil sa dovedeasca abilitati în aplicarea:
Exercitiului fizic terapeutic:
• luarea deciziilor, stabilirea obiectivelor si construirea programelor de exercitii specifice care vor avea un efect terapeutic pozitiv sau de întarire a sanatatii;
• planificarea, aplicarea si evaluarea programelor de exercitii pentru grupuri sau persoane individuale.
Terapia manuala
• Aplicarea mobilizarilor, kinetoterapieii respiratorii, a manevrelor specifice kinetoterapiei neurologice si a tehnicilor de masaj. Aceste interventii
kinetoterapeutice sunt dezvoltate în cadrul diferitelor concepte si metode.
• facilitarea si restaurarea miscarii si functiei
Modalitati electroterapeutice
• aplicarea procedurilor bazate pe utilizarea energiei electrice, termice, luminoase, sonice si magnetice este folosita pentru a obtine efecte fiziologice si terapeutice cu scopul de a combate durerea si de a reface functionalitatea optima.
Aceasta descriere, precum si ponderea tehnicilor specifice kinetoterapiei în cadrul programului kinetoterapeutic poate fi diferita în diverse tari ale Europei. Asociatiile Nationale pot da mai multe detalii legate de practica si educatia în kinetoterapie.

fuko.ro/legislation/derfk.pdf

Nota: acest artiocol nu aduce atingere profesiunii de balneo/fizio/kinetoterapeut si republicarea sau folosirea in alte scopuri a textelor sau fragmente de text, este posibila doar acodul scris al autorului acestui blog.