Kinetoterapeutii au inaintat o petitie catre APK Muntenia

kinetoterapeut Onu IlieO petitie intitulata “Ordinul Kinetoterapeutilor din Romania” si semnata de Ilie Onu, profesor si kinetoterapeut in Piatra Neamt a ajuns pe masa Asociatiei Profesionale a Profesorilor C.F.M. si Kinetoterapeutilor “Muntenia” Bucuresti (APK Muntenia).

Semnatarul, membru atat al Asociatiei respective, cat si membru al Comunitatii PaginaMedicala.ro, atrage atentia asupra necesitatii Ordinului Kinetoterapeutilor, care ar putea sa puna capat disensiunilor dintre kinetoterapeuti si fiziokinetoterapeuti.
“Vrem o denumire comuna, vrem sa ne adunam sub aceeasi “umbrela”, sa avem o curicula comuna, iar Ordinul sa ne protejeze interesele profesionale”, a precizat Ilie Onu.

Potrivit acestuia, nu exista un organism de reprezentare a meseriei de kinetoterapeut, iar pacientii sunt adesea confuzati de denumirile pe care le poarta cei care practica aceasta profesie: respectiv profesor CFM, fiziokinetoterapeut si balneo-fiziokinetoterapeut.

In document se mai cere desprinderea sectiilor de kinetoterapie de Facultatile de Educatie Fizica si Sport si a sectiilor de Balneo-Fiziokinetoterapie si Recuperare de Universitatile de Medicina si Farmacie si trecerea lor la Facultati de Stiinte ale Sanatatii.

Presedintele APK Muntenia, prof. CFM principal doctor Elena Caciulan, ne-a confirmat faptul ca a primit petitia, urmand ca maine sa ne ofere punctul de vedere al asociatiei cu privire la cele expuse in petitie.

Autor: redactor sef Alexandra Manaila
Sursa: PaginaMedicala.ro